banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Borstfiguranten

borstfigurant2.pngFlauwe grappen over de Belgen kennen we genoeg in Nederland (en andersom zijn die er ook over ons hoor). Maar nu verrassen de Belgen mij op een aangename manier met de komst van de Borstfiguranten.
Echt supergaaf. Een initiatief dat Kenniscentrum Borstvoeding van harte ondersteunt.

Hoe meer we kinderen zien die zich aan de borst voeden, hoe minder vragen we ons erbij gaan stellen. Dat is het uitgangspunt waarmee Kind en Gezin borstvoeding terug in de populaire cultuur wil brengen. Hoe? Door 'Borstfiguranten' te lanceren: doodgewone figuranten die je tegenkomt in de achtergrond van je favoriete films, series, programma’s of videoclips. Het enige verschil is dat borstfiguranten, terwijl ze figureren, hun kind aan de borst voeden.
Eigenlijk hebben we in samenwerking met casting director Ann Willems (Anntourage) een mini-castingbureau opgericht' zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. 'De interesse was van in het begin opvallend groot, zowel bij de moeders als in de televisiewereld.

Familie, Buurtpolitie, Zonen van Van As

Producers en castingverantwoordelijken die een Borstfigurant in hun productie willen, vinden alle moeders terug in een overzichtelijke database. Grote producties zoals Familie, De Buurtpolitie, Zonen van Van As en de Nederlandse-Belgische langspeelfilm 'De Dirigent' hebben al opnames met Borstfiguranten gepland.

'Ik vind het een goeie zaak dat wij van Familie de Borstfiguranten-campagne steunen,' zegt actrice Marianne Devriese. 'Televisie heeft echt wel een voorbeeldfunctie. Laat ons dan maar meteen het goede voorbeeld tonen en laten zien dat borstvoeding de normaalste zaak van de wereld is.'

Ook actrice Tine Embrechts steunt het project: 'Borstvoeding geven is één van de mooiste dingen die je als moeder van een pasgeborene kan meemaken. Het geeft een enorme vrijheid om niet altijd te moeten kijken waar je bent en of je alles wel bij je hebt. Een idee zoals Borstfiguranten is dan ook een fantastische manier om moeders overal op hun gemak te stellen.'

Borstfigurant boeken?

Wil je een Borstfigurant boeken of zelf Borstfigurant worden? Ga dan naar Borstfigurant.

Foto van de dag: In de rondvaartboot #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-11-14://1 2018-11-14T19:03:02Z 2018-11-14T19:03:02Z In de rondvaartboot in Delft. Junho (3 jaar) wil graag een slokje mamamelk drinken maar er is ook heel veel te zien. Jammer dat mama's borsten niet zo flexibel zijn. Groet, Diana Redactie

w20140930.jpg

In de rondvaartboot in Delft. Junho (3 jaar) wil graag een slokje mamamelk drinken maar er is ook heel veel te zien. Jammer dat mama's borsten niet zo flexibel zijn.
Groet, Diana

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Bestel nu! Voor eind november in huis: Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket