WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Goedenachtmelk: afgekeurd

nwsbrcht-nachtmelk.jpgUnicef UK en andere gezondheidswerkers en -organisaties in Engeland maakten zich zorgen over de verkoop, marketing en claims van de zogenaamde goedenachtmelk die op de markt is. Het Ministerie van Volksgezondheid liet daarop onderzoek doen naar de effecten van deze producten op de gezondheid van baby's. De conclusies zijn niet mals. In Nederland wordt ook goedenachtmelk gepromoot. Naar mijn smaak zijn de conclusies uit de UK, overzetbaar op de Nederlandse situatie.

De conclusies van de Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN)

De SACN moest onderzoek doen naar de potentiële effecten van van de goedenachtmelk op de gezondheid en het welzijn van kinderen. Goedenachtmelk voor baby's is opvolgkunstvoeding met extra ingrediënten zoals granen. Geclaimd wordt dat het baby's helpt de nacht door te slapen.

Het volledige rapport van de SACN kan hier gedownload worden. De conclusies van de SACN zijn niet mals en bijzonder duidelijk:

  • De SACN is bezorgd en stelt dat de claims borstvoedingsondermijnend zijn omdat het product de borstnachtvoeding kan vervangen of verstoren. In het licht van de huidige aanbeveling om borstvoeding voort te zetten na zes maanden, beschouwd de SACN het aanbieden van dit product als een vervanger van moedermelk, en daarom dient het ook als zodanig gelabeld te worden.
  • De SACN was niet in staat enig wetenschappelijk bewijs te vinden voor de claim dat goedenachtmelk enige voedingswaarde meer biedt of ander gezondheidsvoordeel zou hebben boven de standaard kunstvoeding of opvolgkunstvoeding.
  • De SACN is bezorgd dat het gebruik van goedenachtmelk tandbederf veroorzaakt, dit wetende dat moedermelk -ook 's nachts- geen tandbederf veroorzaakt.
  • De SACN stelt dit product niet geschikt is voor jonge kinderen en zeker geen alternatief is voor het avondeten.

Ingrediënten pyjamapapje peer [Nederlandse markt]

Opvolgmelk (92%) (magere melk, water, plantaardige oliën (palm, raapzaad (laag erucazuur), kokos, zonnebloem), maïszetmeel, suiker, glucosestroop, calciumcarbonaat, vitaminen (C, niacine, E, B5, A, B6, D3, B2, foliumzuur, K1, biotine, B12), ijzerfumaraat, zinksulfaat, kaliumjodide. Basis van granen: enzymatisch gehydrolyseerde tarwebloem (4,3%), concentraat van peer (1,9%), suiker, rijstebloem (0,5%). Natuurlijk vanille aroma, vanilline, vitaminen (B1, A, D3). Ijzerfumaraat. * Bevat gluten.

Lees verder

Consideration of the place of 'goodnight' milk products in the diet of infants aged six months and above, November 2008, by the Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN) Subgroup on Maternal and Child Nutrition (SMCN)

Gerelateerde artikelen

Foto van de dag: 14 mnd en 39,9 graden koorts #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-04-04://1 2020-04-04T16:03:02Z 2020-04-04T16:03:02Z Onze lieve kleine meid, bijna 14 maanden en 39.9 graden koorts. Geen beter medicijn dan haar favoriete drank; borstje drinken! Liefs Aimee Redactie

w20130511.JPG

Onze lieve kleine meid, bijna 14 maanden en 39.9 graden koorts. Geen beter medicijn dan haar favoriete drank; borstje drinken!
Liefs Aimee


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact