graphico_android_promo.jpg

banner_tietzat3b.png

bannerBB2.png

banner_graphicoNL2013.jpg

banner_bvcomapp2013.jpg

Melkpoeder uit voorzorg uit de winkel

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldt vandaag, donderdag 23 december dat de producent van de zuigelingenvoeding Pregestimil, Mead Johnson, uit voorzorg alle verpakkingen Pregestimil wereldwijd uit de handel neemt. Het gaat om blikken melkpoeder van 425 gram. In Nederland is Pregestimil alleen via de apotheek verkrijgbaar en wordt het ook gebruikt op kinderafdelingen van ziekenhuizen.

Dit melkpoeder is voor baby's die door bijvoorbeeld een allergie voor koemelk problemen hebben met verteren. In Nederland zijn tachtig gebruikers.
Volgens een woordvoerder van farmaceut Bristol Meyers Squibb, waar Mead Johnson een divisie van is, gaat het om een voorzorgsmaatregel na de dood van twee Franse zuigelingen. Zij waren besmet met de zeldzame bacterie enterobacter sakazakii. Infecties met die bacterie zijn zeldzaam en de oorzaak is meestal dat zij besmette babyvoeding hebben binnengekregen.

Overigens is het verband tussen de sterfte en de melkpoeder niet vastgesteld. De VWA onderzocht Pregestimil en een ander product van Mead Johnson, Nutramigen. In beide melkpoeders trof de VWA de verdachte bacterie niet aan.

De Voedselveiligheidsautoriteit van onze zuiderburen heeft informatie hierover op haar site staan. Op de Nederlandse VWA is eveneens uitgebreide informatie beschikbaar.