Bekkenbodem taboe

bekkenbodem.jpgDe bekkenbodem bij vrouwen: het blijft een taboe. Vanaf het moment dat Elvis lang geleden voor het eerst zijn bekken heen en weer bewoog, heeft dit gedeelte van het menselijk lichaam een seksuele lading gekregen. Hierdoor kunnen wij vrouwen, jong en oud, niet meer ongegeneerd onze problemen ten gevolge van verslapte bekkenbodemspieren bespreken. Tijdens de zwangerschap verweekt het bekken om een geboorte langs de natuurlijke weg mogelijk te maken. Zo prachtig als een geboorte is, zo gênant sommige lichamelijk gevolgen. Urineverlies, pijn bij het vrijen, buikpijn.
Lees verder voor de oproep om mee te doen.
Sterke bekkenbodemspieren zijn van groot belang voor het welzijn van de vrouw. Een belangrijk onderwerp dus, dat al vroeg in de zwangerschap bespreekbaar moet worden gemaakt. Door een vroedvrouw, kraamzorg en op de zwangerschapscursus.
Wat zijn de gevolgen van verslapte bekkenbodemspieren, waar zitten ze precies, wat doen ze en vooral: hoe span ik ze aan?

Onze vraag aan jou is: Hoe heb jij dit ervaren? Hoe is het jou lichamelijk vergaan tijdens en na de bevalling? Hoe staat jouw bekkenbodem er op het moment voor? De antwoorden op deze vragen willen we graag van jou horen, anoniem. We willen graag weten hoe het ervoor staat met de problematiek onder moeders en hoe zij geïnformeerd en voorbereid zijn op dit onderwerp.

Wil je meewerken aan het onderzoekje van Tanya van de Milktrays en Pamela van PrettyMum? Vul dan de vragenlijst in via deze link.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden