Borstvoeding en schisis

nwsbrcht-schisis.jpgLive borstvoeding geven aan je kindje met schisis is soms wel en soms niet mogelijk en het is zeker de moeite waard om het te proberen. Het vraagt extra inzet en begeleiding van zowel de ouders, het kind en de begeleiders. Borstvoeding levert een positieve bijdrage aan de moeder-kindrelatie en omdat de moedermelk de juiste bescherming biedt voor dit kindje met een verhoogd infectierisico. Soms is het live voeden niet mogelijk en kan je kindje wel moedermelk drinken die jij afgekolfd hebt.
Borstvoedingorganisatie LLL behandelt in haar brochure Schisis en borstvoeding alle aspecten van borstvoeding geven aan een kindje met een schisis, zoals aanlegtechnieken, het gebruik van hulpmiddelen en voeden voor en na een operatie.
De brochure is helder geschreven en biedt praktische informatie en ondersteuning. Ouders van een kindje met schisis hebben, naast de algemene informatie die er bestaat over borstvoeding, extra behoefte aan begeleiding, informatie en ondersteuning. Deze brochure helpt om de borstvoeding in deze bijzondere, en in eerste instantie vaak verwarrende situatie, toch een succes te laten zijn.

Bestelinformatie

Lees ook

  • Deze artikelen over kolven van moedermelk en over het bewaren en opwarmen.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden