Eetgewoonte van moeders in zwangerschap beïnvloedt smaakvoorkeuren van het kind

eten2.jpgIn een experiment, uitgevoerd door het Franse onderzoeksinstituut CNRS, kreeg een groep aanstaande moeders koekjes en snoep met anijs. Na de geboorte werd bekeken hoe hun baby’s op anijs reageerden. Baby’s die in de baarmoeder al met deze smaak in aanraking kwamen, reageerden blij en geïnteresseerd op de geur van anijs. De kinderen van moeders die geen anijs hadden gegeten, draaiden zich walgend om bij het ruiken van anijs.

Donderdag 23 februari gaf Stefan Kleintjes op RTL4 in het programma EditieNL zijn mening over de smaakontwikkeling van het kind. Door gezond en vooral gevarieerd te eten in de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode, krijgt het kind te maken met een keur aan smaken en geuren. Starten met bijvoeding na zes maanden wordt zo een feest van herkenning.

Lees ook Smaakontwikkeling begint al in de buik, gepubliceerd op deze site in 2007.
Wetenschappers denken dat baby‘™s sterke smaken waarnemen door vruchtwater in te ademen. ‘Wat de moeder in een bepaalde dosis inneemt, wordt ook aan de foetus doorgegeven. Tegelijkertijd ontwikkelt het brein zich, waarschijnlijk met consequenties op de lange termijn’, zegt Benoist Schaal.

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden