Bescherm kinderen: verwijder schadelijke stoffen uit speelgoed

WECF [Women in Europe for a Common Future], sponsor van Kenniscentrum Bortsvoeding, organiseert woensdag 25 januari een persconferentie over schadelijke stoffen in speelgoed en daaropvolgend een speelgoedtest in het Europees Parlement in Brussel, van 15:00 tot 17:00 uur. Ondanks de nieuwe Speelgoedrichtlijn mag veel speelgoed in de EU nog steeds een hoge concentratie van zeer schadelijke stoffen bevatten, zoals ftalaten, broomhoudende vlamvertragers en zware metalen.
Europese kinderen lopen hierdoor risico op gezondheidsproblemen veroorzaakt door continue blootstelling aan een lage dosis gevaarlijke stoffen in het dagelijks leven, als de wetgeving inzake speelgoed, bestrijdingsmiddelen, cosmetica en chemische producten niet zal worden verbeterd.

De conferentie vindt plaats in Zaal A7F387, Europees Parlement, Wiertzstraat 60 te Brussel, van 15:00 tot 17:00 uur. Registratie is verplicht. U kunt zich hier inschrijven, onder vermelding van uw naam, geboortedatum, het nummer van de identificatiekaart die u van plan bent mee te brengen en uw woonplaats.

Lees meer

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden