Domperidon ter bevordering van de lactatie [3]

Domperidon: hèt middel om je productie te vergroten, slik je niet zómaar. Je zorgt uiteraard allereerst voor optimale omstandigheden voor het drinken aan de borst. Je geeft je baby de juiste kansen zichzelf goed aan te leggen. Je schakelt een lactatiekundige in om de borstvoeding optimaal in orde te krijgen. Eventueel maak je gebruik van simpele hulpmiddelen: Mama’s Thee, Boezemvriendjes. En je hebt je natuurlijk goed ingelezen in onder andere deze artikelen.
Soms zit het mee en soms zit het tegen… Het kan zijn dat je een tijdje Domperidon nodig hebt! Bespreek het met je lactatiekundige: hij of zij kan dat beoordelen en de onderbouwing schrijven. Vervolgens kan je huisarts het recept schrijven. Je lactatiekundige kent natuurlijk dit artikel in de NTvG: Domperidon ter bevordering van de lactatie [NTvG 2016;160: D305]. Geef het aan je huisarts of wijs je huisarts op deze link naar het artikel. Hierin wordt haarfijn uitgelegd dat het én hoe het werkt.

De risico’s op bijwerkingen bij je baby zijn nagenoeg nihil en het risico op hartritmestoornissen als gevolg van QTc-verlenging bij jou is ook gering wanneer je Domperidon gebruikt in lage dosering: 3 x daags 10mg. Zijn er geen risicofactoren voor QTc-verlenging, dan hoeft er bij jou geen ECG gemaakt te worden. Je huisarts kan het dus zonder bezwaar voorschrijven. Het idee is dat je het effect van het gebruik na twee weken evalueert. Heb je Domperidon langer dan twee weken nodig, of heb je een hogere dosering nodig, laat dan een ECG doen om QTc-verlenging uit te sluiten.

[Update maart 2017]

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden