Alle baby’s op neonatologie aan de moedermelk!

prmtr-caro-7b.jpgAlle baby’s op de afdeling neonatologie van het VU medisch centrum (VUmc) krijgen nu moedermelk. Als de eigen moeder niet of niet helemaal zelf deze voeding kan geven, kunnen de premature pasgeborenen moedermelk van een donor krijgen. Baby’s profiteren van de bijzondere eigenschappen die moedermelk en het drinken aan de borst hebben. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat premature, en ook niet premature pasgeborenen, die geen moedermelk krijgen, zich minder goed ontwikkelen dan kinderen die borstvoeding krijgen. Deze zuigelingen hebben vaker een ernstige darmontsteking (NEC), vaker infecties en komen vaker terug voor een heropname dan de zuigelingen die borstvoeding krijgen. Ook is internationaal aangetoond dat het niet krijgen van moedermelk het ziektebeloop en de latere ontwikkeling van prematuren nadelig beïnvloedt.

De afdelingen neonatologie in Nederland streven er daarom naar uitsluitend voedingen met moedermelk te verzorgen. Echter soms is de moeder door ziekte en/of het gebruik van medicijnen niet in staat zelf moedermelk te geven. In zo’n geval is donormelk van een andere moeder het beste alternatief.

Kenniscentrum Borstvoeding feliciteert het VU medisch centrum (VUmc) met deze belangrijke stap in de verzorging van baby’s.
[november 2015]

Hier uw advertentie?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden