banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_bvcomapp.jpgbanner_bmbbv1.pngbannerlivredme2.png

gv-2.jpgWat doe je aan spruw? Behandelen met een 1% oplossing Gentiaan Violet. Deze, voor kinderen en tepels geschikte, alcoholarme oplossing is weer verkrijgbaar Nederland op het bekende adres. Wij mogen niet noemen waar het verkrijgbaar is. Dat mag namelijk niet volgens de Nederlandse wet.
Kenniscentrum Borstvoeding ontving een klacht van de Reclame Code Commissie (RCC).
Geïnteresseerd in de klacht, en in de wetsartikelen naar waar verwezen wordt? Lees hier de klacht die wij ontvingen van klaagster via het RCC. De afhandeling van de klacht is ook in te zien bij de RCC.

schimmel1.jpgSchimmelinfecties zijn, hoewel medisch gezien over het algemeen niet ernstig, lastig, soms pijnlijk en kunnen een negatief effect hebben op het gevoel van welzijn.
Schimmelinfecties in zuigelingen en voedende moeders, veelal veroorzaakt door Candida Albicans en bekend onder de naam Spruw, kunnen de voeding en daarmee de verdere gezondheid van het kind in gevaar brengen. Het ongemak en pijn die de C. Albicans in de mond van de zuigeling veroorzaakt, kan het drinken moeilijk maken: de drinktechniek zwakt af en wordt ineffectief Dat kan leiden tot onvoldoende melkinname, daardoor tot onvoldoende melk-aanmaak bij de moeder, en bij de moeder tot pijnlijke en kapotte tepels.

gv-16.jpgAls je pijnlijke tepels hebt, is het belangrijk om op de best mogelijke manier aan te leggen. Zelfs als je zere tepels door Candida (schimmel, spruw) worden veroorzaakt, kan het verbeteren van de aanlegtechniek de pijn verminderen. Bij een ideaal aangelegde baby, bedekt de baby een groter deel van de tepelhof met zijn onderlip dan met zijn bovenlip. Zijn neus raakt bovendien je borst niet. Het is niet altijd makkelijk het aanhappen van een drie tot vier maanden oude baby te veranderen, maar het is een poging waard.
Lees ook alles over goed aanleggen.

Een paar types van de herpesvirusfamilie kunnen voor complicaties zorgen tijdens de zwangerschap of na de bevalling. In dit artikel bespreken we de belangrijkste types en de relatie tussen herpes en borstvoeding.
Herpesvirussen hebben als kenmerk dat ze na infectie levenslang in je lichaam blijven in een min of meer sluimerende vorm. Je bent dan drager van het virus. Zo lang de afweer intact is, wordt de aanwezigheid van het virus niet opgemerkt. Maar zodra de weerbaarheid minder wordt, bijvoorbeeld door griep, menstruatie, slecht eten, stress of gebruik van geneesmiddelen, krijgt het virus kans om een ziekte te veroorzaken. Herpesvirussen zijn zeer besmettelijk.

Fluconazol (Diflucan) is een synthetisch anti-schimmelmiddel dat gebruikt kan worden bij de behandeling van verschillende vormen van Candida albicans infecties en andere schimmelinfecties. Het kan in het bijzonder gebruikt worden bij de behandeling van steeds terugkerende Candida (schimmel)infecties van de tepels van vrouwen die borstvoeding geven. Met name indien de eerste behandelingen met andere middelen niet werken. Maar ook bij infecties in de melkkanalen. Als een moeder pijnlijke tepels heeft moeten deze eerst goed worden behandeld en als behandeling van de tepels alleen niet succesvol is, kan fluconazol (Diflucan) worden toegevoegd.

w20170323.jpg
Twee jaar geleden werd er een grote knobbel uit mijn borst verwijderd. Gezegd werd dat de borstvoeding waarschijnlijk nooit meer zou lukken. Een jaar later beviel ik van Joey. De borstvoeding was heel erg pijnlijk en verliep niet zo vlotjes. Dankzij de vroedvrouwen lukte het! Joey is nu 13 mnd en geniet hij volop van de borstvoeding. Heel af en toe krijg ik minder fijne reacties, maar waarom zou ik opgeven als het goed gaat? Vooral na wat ik er voor heb moeten doorstaan. Het was zeker de moeite waard! Groetjes, Elodie
advertenties
sponsoren
webwinkel bestsellers
Nieuw: Horigen Chicture Dubbelzijdige Kolf
Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten #kleintjesmethode
Boezemvriendjes