WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Bijna zeven

verhaal-429-1.jpgMijn grote Iris, nog een paar dagen voor je zeven wordt. Je lijf is groot, je benen lang en toch passen we nog goed samen tegen elkaar aan. Omringt door knuffels en vrolijke kussentjes in jouw bed, vind je toch steeds weer de rust aan mijn borst. De druppels die je drinkt blijken nog zo waardevol voor je te zijn, want stoppen met borstvoeding is voor jou nog geen optie. Iedere avond na het voorlezen drink je mijn melk. Je melktanden wiebelen en wisselen maar ondanks het fietsenrek tussen snij en hoektand kan je nog prima vacuüm zuigen. Je lippen omsluiten mijn tepel. Je handen drukken de druppels melk uit mijn borst. Je weet precies hoe je met duwen de melk uit de kanaaltjes drukt. Veel zal je niet meer binnen krijgen, want je kleine zus Lise van drie jaar heeft meestal net voor jou zichzelf in slaap gedronken aan mijn borst.

Je weet inmiddels dat er geen andere kinderen uit groep drie meer borst drinken bij hun moeder. In het AVI-boekje dat je, geheel zelf, aan mij voorleest een lief verhaal over een baby die de fles krijgt van mama. Je vraagt mij vrolijk of ik jou ook wel eens de fles gaf. 'Nee Iris, jij wilde echt geen fles drinken. Jij dronk gewoon aan mijn borst.' Zucht ja… wat is dat al weer lang geleden dat je zó op mijn arm paste en ik moest opletten dat je met een grote hap de borst goed in je mond kreeg. Wat is het lang geleden dat je na zes maanden volledig moedermelk drinken je eerste banaan probeerde te eten.

Je dagmenu bestaat nu uit boterhammen met pindakaas, krentenbollen voor de lunch, een appel tussendoor, een lollie in de speeltuin, een glas aanmaaklimo voor de tv en ja… ook wat mililiters mamamelk vlak voor je in slaap valt. Ik vind je een doorzetter lieve meid. Je weet wat je wilt. Je bepaalt zo je eigen koers en kiest wat fijn is voor jou zonder daar je van te weerhouden dat leeftijdsgenootjes dingen anders doen. Ik neem daarvoor mijn petje af. Borst drinken is voor jou nog belangrijk en zo zorg je goed voor jezelf. Kruip maar tegen mij aan Iris. Ik heb je zo lief.

Vera

Lees ook

Foto van de dag: Heel wat traantjes! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-21://1 2019-11-21T17:03:03Z 2019-11-21T17:03:03Z Heel wat traantjes! Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto. Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken) Redactie

w20150706.jpg

Heel wat traantjes!
Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto.
Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken)


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact