Bijzonder moment

verhaal-78-2-1.jpgHallo ik ben Mariël 27 jaar en hier zit ik met Isaiah zes maanden aan de borst.

Deze foto is zo bijzonder voor mij omdat we hier met vakantie zijn in Frankrijk. Bij mijn eerste zoontje is bv mislukt dit omdat ik er geen weet van had, en ook omdat ze bij het cb twee keer vertelden dat bv geen nut meer had en ik beter kon stoppen… ben er achteraf best boos en verdrietig over.

Maar nu bij mijn tweede zoontje geniet ik volop… hoewel er soms ook tranen waren… nadat de kraamverzorgster weg was liep het helemaal niet zo goed, ik gaf niet op verzoek, en Isaiah was niet tevreden.

Ik wist dat een vriendin van mij erg pro bv was, haar w.c. hangt vol met bv foto’s en mooie teksten en heb haar dus gebeld… gelijk kreeg ik het advies om op verzoek te voeden en een spruwbehandeling te doen maar kreeg niets mee van de arts. Isaiah kreeg het RS-virus en we hebben een weekend in het ziekenhuis gelegen omdat hij te weinig zuurstof binnen kreeg… wat was ik blij dat ik hem bv kon geven net twee weekjes oud. Zelf de kinderarts gaf aan dat we geen spruw hadden.

Uiteindelijk heb ik via jullie een tip gekregen om in het weekend de Huisartenpost te bellen en zo kreeg ik zonder indicatie een spruwbehandeling en ik merkte binnen twee dagen verschil!
Isaiah dronk om de twee uur wat best veel is en ik had vaak het idee dat ik te weinig melk had, maar mijn mannetje groeide gewoon goed! Toen moest ik aan het werk, en meneer weigerde de fles, huilde de boel bij elkaar en een werkgever die niet meewerkte… dit gaf zo veel stress dat de bv terug liep.

Op het moment dat ik had besloten om te stoppen met bv, nam hij ineens de fles, alsof hij het voelde. Die dag was ik zo verdrietig, ik was afscheid aan het nemen, ik kolf niet meer op mijn werk en de bv liep erg terug… ik twijfelde ernorm stoppen of relacteren?

Toen gingen we op vakantie, Isaiah en ik lagen lekker in het gras onder een boom in Frankrijk… hij had honger en wilde slapen… ik nam hem heerlijk bij me en hij dronk mijn borsten leeg en viel in mijn armen in slaap. Dit was zo’n bijzonder moment voor mij, dit wil ik gewoon niet missen. Ik ga door met bv voor Isaiah maar ook voor mij!

Liefs Mariël