WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Blote borsten

verhaal-328-2.jpgZomer 2014: Mijn partner en ik houden al jaren van een dagje sauna. De warmte, sfeer, lekkere hapjes, een het bloot zijn met elkaar, geven ons een ontspannen dag uit. We dachten wel eens na over hoe het was om naar een naturisten camping te gaan. Bloot in de zon liggen, de kinderen vrolijk spelend zonder jurk of broek. We hadden altijd wel ideeen over naturisten. Oude dames met grote billen die geheel ontkleed aan het tennissen waren. Swiepende borsten en zwaaiende piemels op de campingplaats omdat de scheerlijnen strak moesten worden getrokken.

Na veel zoeken op internet besloten we het toch een jaar te proberen. Een kleine rustige boscamping in het zuiden van nederland sprak ons beide aan. De camping zag er kindervriendelijk uit. Tijdens de zomervakantie reden we met vouwwagen en auto vol spullen naar de camping. De vouwwagen klapte we uit in kleren. Het was wel warm, maar om nu direct bloot te gaan, voelde ook nog wat onwennig. De kinderen daarintegen vonden bloot lopen heel gewoon. Hun kleren gingen bij de campingplaats al uit en mijn drie lievelingen zochten met witte billen de trampoline op.
Bloot lopen bleek gewoon te zijn, ook voor ons. De zomerzon en de zachte wind waren een genot aan ons lijf.

Met blote borsten lopen was niet altijd alleen fijn, want baby Lise van elf maanden en kleuter Iris van net vier jaar drinken nog graag bij mij aan de borst. Ik vind het meestal prima om regelmatig een borst te ontbloten voor een slokje, maar nu leek ik voor Iris, maar vooral voor Lise soms letterlijk lopend buffet. Lise bleef bij ieder moment dat ik haar optilden of naar de speeltuin droeg te zien als een moment om een tepel op te zoeken. Een slokje links, een slokje rechts en dan weer terug naar links.
Als ik even in het zonnige gras ging zitten om met de bal over te rollen, dan kwam Lise aangekropen. 'Niets spelen met de bal Mama, gewoon lekker aan jouw borst drinken en spelen.' Ik kreeg er wel eens genoeg van. Het leek alsof ik geen stap kon verzetten zonder drinkend kind. Hoewel de temperatuur hoog was en Lise goed de extra melk kon gebruiken om genoeg vocht te krijgen, was mijn grens soms ook bereikt. Iris kreeg een glas water in plaats van een tepel en Lise mocht bij papa in de draagdoek of op schoot om even afleiding te zoeken.

verhaal-328-1.jpgOp de camping keken ze niet op van mijn kinderen aan de borst. Er bleek zelfs een lactatiekundige ook op de camping te staan. Oudere dames vonden het heerlijk om te zien hoe Lise haar voedingsbron zocht terwijl ik bezig was de afwas te doen of de broccoli sneed. 'Kijk toch eens, wat een heerlijke baby' werd er met pretoogjes vol kraaienpootjes gezegd.

Straks, als we weer thuis zijn en ik mij weer kleed in vrolijke jurkjes of stippen rokjes, zal het drinken van Lise en Iris wel weer anders gaan. We vinden dan wel weer een andere manier of samen te genieten van het borstdrinken. En als ik even geen zin heb? Dan krijgt Iris een glas water en leid ik Lise af met een mooi stuk speelgoed of een schaaltje zomerse aardbeien.

Vera @verab81
Geboortebegeleiding: www.hetbevaltgoed.nl

Foto van de dag: Grootste lol met voeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-05-30://1 2020-05-30T16:03:03Z 2020-05-30T16:03:03Z Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen. Groeten Myrthea Redactie

w20130803.jpg

Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen.
Groeten Myrthea


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact