WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Een fles?

verhaal-363-2.jpgOp mijn blog plaatste ik een artikel over twaalf bizarre feitjes. In het artikel kwam ook het woordje 'fles' voor. Reden genoeg voor iemand om hier haar vraagtekens bij te zetten: 'Leuke weetjes, alleen punt 9… een fles?'

Een fles ja. Je weet wel zon plastic ding wat lijkt op een bekertje waar je een speen op kunt draaien. Wordt ook vaak gebruikt om jonge schaapjes mee te voeren. Oh en wist je dat ook menselijke baby's uit een fles drinken! Nog een leuk feitje die ik kan toevoegen aan die lijst van 12.
Wat is het toch dat sommige vrouwen reageren op het woord fles alsof ik zojuist het meest verschrikkelijk scheldwoord heb uitgesproken.

Het meest bizarre van alles is dat ik mij de kritiek ook enorm aantrek.
Zelf heb ik twee maal borstvoeding gegeven. Door verschillende factoren kon ik mijn eerste zoon helaas niet live voeden en ook bij de tweede stapte ik vrij snel over op het fulltime kolven. Man, wat ben ik trots op het handjevol foto's die ik heb van die keren dat het wel lukte!
Lieve borstvoedings-verheerlijkende moeders van Nederland, afgekolfde melk is hard werken en het wordt via een fles gegeven. Vreselijk vond ik dat, mijn moedermelk met de fles geven. Want stel je eens voor dat men denkt dat daar gewoon ordinaire kunstvoeding in zou zitten. Maar ja? Wat dan nog!?
We willen toch allemaal het beste voor ons kindje? En wat voor de een werkt, hoeft niet te werken voor een ander.

Toch zorgde ik ervoor dat de merknaam en het logo van de kolf, die ook op de flessen staan afgebeeld, altijd goed te zien waren tijdens het voeden.
Uit angst dat de borstvoedingsmaffia haar neus voor mij zou ophalen, haar ogen zou neerslaan en afkeurend haar hoofd zou schudden. Heel klein voelde ik me als ik in een koffietent tussen borstvoedende vrouwen mijn zoon de fles gaf, met de melk die ik een uurtje eerder had afgekolfd. Waarom voelde ik me zo opgelaten?

Het voelt als falen, zei ik tegen mijn partner, toen we besloten om er na
ruim drie maanden kolven een eind aan te breien. Ik kon niet meer. Tegen mijn zin ben ik toen gestopt ik had nog zo graag een paar maanden doorgegaan.

Gelukkig had ik al wel een enorme voorraad aangelegd zodat ik altijd kon terugvallen op de borstvoeding als mijn kleintje ineens wat ziekjes werd.
Maar het erge is dat ik nog altijd voed met de fles van mijn kolfset, met het logo naar voren. Je weet immers maar nooit wie er mee kijkt…

Daphne

Foto van de dag: Heel wat traantjes! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-21://1 2019-11-21T17:03:03Z 2019-11-21T17:03:03Z Heel wat traantjes! Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto. Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken) Redactie

w20150706.jpg

Heel wat traantjes!
Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto.
Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken)


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact