In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

verhaal-377-1.jpgTwee en een half jaar geleden schreef ik een weekverhaal voor deze website. Het heette Dit.moest.lukken.
Het was het verhaal van al het bloed zweet en tranen wat het me had gekost om ons zoontje Olivier exclusief borstvoeding te laten geven. Toen ik het na acht weken wilde opgeven vanwege onder andere lage productie, stress en onzekerheid bleek het loslaten precies te zijn wat we nodig hadden. Ik eindigde mijn verhaal toen op het moment dat ik drie maanden borstvoeding gaf…
verhaal-377-2.jpgInmiddels is het januari 2016. Kleine Olivier van toen zit nu eigenwijs naast me op de bank. En zijn kleine broertje Sebastiaan van 2 weken ligt bij ons. ‘Hij krijgt alleen mama melk he mama?!’ Olivier snapt precies hoe het werkt. Als kleine Sebas begint te huilen, zegt Olivier meteen ‘misschien wil hij wel bij mama drinken!’
Hij snapt het, omdat ik na die gelukte drie maanden borstvoeding door ben gegaan. Ik had het tenslotte niet voor niks laten lukken! We gingen door en door. Tot Olivier 27 maanden was en ik 13 weken zwanger van onze tweede zoon en we er samen klaar mee waren. Wie had dat gedacht? Ik, langer voeden?!

Deze zwangerschap was ik voorbereid maar wel nerveus. Zou het weer zo zwaar worden?  De laatste twee weken had ik een klein beetje (3ml) voorgekolfd na overleg met de verloskundige. Toen Sebastiaan thuis, midden in de nacht, in ons bad geboren werd, kwam hij daarna meteen op mijn borst te liggen en dronk hij. Wat was dat wennen, zo klein! En waar ik bij Olivier hulp nodig had bij het aanleggen, hem wakker moest houden en vocht tegen de tranen als ik wist dat ik moest gaan voeden, nu ging alles vanzelf.
Meneer snapte het gewoon. Hup drinken!

verhaal-377-3.jpgMijn borsten snapten het ook. Hallo productie! En de niet heel borstvoedingsvriendelijke adviezen van de kraamhulp werden professioneel door mij genegeerd. (KV bijvoeden, fles erin, speen erin… Uhm hij is pas drie dagen!) Ik had immers ervaring. Hij kwam al snel goed op gewicht en we zijn een topteam.
Zo zie je maar; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Groetjes Inge