WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Geen keuze

verhaal-243-1.jpgHet mooiste zou zijn als iedereen een goede, eerlijke eigen keuze zou kunnen maken om borstvoeding te gaan geven. Goede informatie, genoeg hulp, een partner die je steunt en liefst ook een kindje wat meewerkt. Met mijn oudste dochter heb ik daarmee erg veel geluk gehad! Ze is in Duitsland geboren, waar de zorg voor en rondom borstvoeding erg goed geregeld is.

De zwangerschapscursus was tevens borstvoedingscursus en in het ziekenhuis was goed geschoold personeel en een prachtig, knus ingerichte borstvoedingskamer, waar je alleen, in alle rust, of juist met hulp van een verpleegkundige, de eerste dagen de borstvoeding kon starten. Een prachtige start hadden wij. Baby op mijn buik, goede zorgen, een rustige kamer. Na het eerste oefenen en proberen, met een enkel kloofje, ging het daarna van een leien dakje! Acht maanden hebben we samen genoten van de borstvoeding, ondanks de reflux waar ze last van leek te hebben. We gaven haar verdikkingsmiddel in een papje van een lepeltje.

Helaas hielp dat weinig. Pas na het eerste jaar kwamen we er achter dat het niet haar maagje was zorgde voor het spugen, maar de voedingsstoffen in mijn moedermelk. Ze kon niet tegen koemelk! Toen we haar sojamelk gaven, waren alle problemen direct verdwenen. Inmiddels is ze drie jaar en volledig over de allergie heen gegroeid. Haar zusje had een minder gemakkelijke start. Geboren met een keizersnee vanwege hartproblemen bij het kleine meisje, waren we (na een klein, warm kusje op de operatiekamer) 2,5 uur van elkaar gescheiden. Ik kan er nog verdrietig van worden…

Gelukkig konden we daarna eindelijk van elkaar genieten en dronk ze haar eerste, krachtige slokken bij mij. Qua drinken was ze een natuurtalent, tenminste, wel uit de originele verpakking! Want na een paar weken begonnen we te oefenen met de fles, en wist dat kleine meisje heel goed wat ze wilde. Of eigenlijk, ze wist wat ze niet wilde: die fles! Ook een bekertje, tuitbeker en meerdere verschillende soorten flessen hebben we geprobeerd, maar na vijf maanden proberen hebben we opgegeven. Haar wil tegen de onze en zij had gewonnen. Gelukkig liep de borstvoeding als een trein! Wel was ik inmiddels zelf op dieet, want ook onze tweede dochter had koemelkallergie, en veel duidelijker en heftiger als de oudste. Spugen, huidproblemen, huilen. Het dieet hielp gelukkig erg goed en zonder koemelk was ze gewoon een gezonde baby.

verhaal-243-2.jpgInmiddels is ze alweer negen maanden en uiteraard krijgen ook wij de vraag hoe lang ze nog borstvoeding zal krijgen. Ik reageer hier altijd lachend op. Wat hebben we voor keuze? Als je een borstvoeding zou willen vervangen door iets anders, heb je daar een andere verpakking en een andere inhoud voor nodig. Mijn meisje drinkt niet uit een andere 'verpakking' dan die borsten van mij. En haar lichaampje reageert nog steeds (gelukkig wel minder heftig) op een inhoud met sporen van koemelk.

De enige, ingewikkelde optie zou zijn om een of meerdere borstvoedingen op een dag te vervangen door speciale dieetvoeding, volledig koemelkvrij, met pap er doorheen zodat het met een lepel te geven is. En het leuke is, als ik dat uitleg begrijpt iedereen dat ik veel liever borstvoeding geef. Waarom zoveel moeite, als het op deze manier helemaal goed gaat? Ik wil helemaal geen tijd steken in al die andere opties, als ik deze, eerste en beste keuze, hier altijd voor mij heb hangen!

Een eigen, doordachte keuze maken voor borstvoeding is heel belangrijk en mooi, maar niet alle kinderen zijn het daarmee eens! Sommige kinderen maken een keuze voor je, en deze mama vindt dat stiekem helemaal niet erg. Waarschijnlijk was ik zonder allergie en weigeren van de fles ook wel tot een jaar doorgegaan met het geven van borstvoeding, maar dit kindje maakt mijn keuze veel gemakkelijker. Ze weet in ieder geval wel wat goed voor haar is, dus hopelijk kunnen we er allebei nog lang van genieten!

Esther

Foto van de dag: Grootste lol met voeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-05-30://1 2020-05-30T16:03:03Z 2020-05-30T16:03:03Z Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen. Groeten Myrthea Redactie

w20130803.jpg

Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen.
Groeten Myrthea


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact