WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Lactatiekundige!

verhaal-418-1.jpgEen tijdje geleden kwam ik de lactatiekundige, die een week na de geboorte van mijn zoon bij ons langs was gekomen, onverwacht tegen. We groetten elkaar hartelijk en vervolgens stapte ik op de fiets om mijn toen bijna elf maanden oude zoontje op te halen. Onderweg bedacht ik me wat belangrijke rol deze vrouw in mijn leven heeft gehad, door de hulp die zij bood toen het de eerste drie weken niet lukte om hem aan de borst te voeden.

Ik had borstvoeding geven als iets vanzelfsprekends gezien en had nooit verwacht dat het ook wel eens heel moeizaam zou kunnen gaan. Wat was ik verdrietig toen het mijn zoontje niet lukte om aan te happen! Met full-time kolven en maximaal drie maal per 24 uur oefenen met aanhappen konden we, toen zoonlief na 2,5 week zijn geboortegewicht weer bereikte, de voedingen aan de borst geleidelijk aan uitbreiden. Ik was zo blij, zo dankbaar dat we dit konden - en kunnen!

Mijn zoontje, nu twaalf maanden, drinkt 'nog' volop moedermelk en ik vind het zo fijn dat ik dat hem kan geven: voeding, geborgenheid, warmte, liefde.
Ook in de afgelopen maanden hebben we hindernissen gehad (productiedips, bijten, meningen van buitenstaanders, etc.), maar het lost zich allemaal weer op.

Het is een prachtig leerproces dat met zoveel meer te maken heeft dan voeden alleen. Het is groei, in de ruime zin van het woord: mentaal, fysiek en emotioneel. Dit past bij ons en we gaan fijn door zolang het ons gegeven is.

De desbetreffende lactatiekundige weet misschien niet hoeveel impact haar vertrouwen en beschikbaarheid destijds op ons heeft gehad, en dat ik haar daarvoor altijd een warm hart zal toedragen. Middels dit verhaal wil ik daarom alle lactatiekundigen - en haar in het bijzonder - bedanken voor het belangrijke en onmisbare werk dat ze doen!

Groetjes, Loudy

Foto van de dag: Grootste lol met voeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-05-30://1 2020-05-30T16:03:03Z 2020-05-30T16:03:03Z Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen. Groeten Myrthea Redactie

w20130803.jpg

Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen.
Groeten Myrthea


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact