WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Moedermelkpannenkoeken

verhaal-181-1.jpgZoals verwacht, bij dochter Hana had ik er ook last van, had ik in de kraamweek 'n flinke overproductie. Dat klinkt als luxeprobleem, maar 't is knap lastig: pijnlijke stuwing, dreigende borstontsteking en 'n kindje dat elke keer bijna stikt in de voeding; vooral voormelk krijgt en vreemd genoeg juist flink afvalt.
Anderhalve dag na de geboorte begint de stuwing al. Mijn borsten lekken soms zo erg dat ik er gewoon een flesje onder kan houden. Ik ben gaan blokvoeden. Daarbij blijf je op verzoek voeden, maar geef je elke drie uur steeds dezelfde borst. De andere borst is dan gestuwd waardoor de productie remt. Maar die borst is dan bijna onmogelijk aan te happen voor mijn zoon Junho.

verhaal-181-6.jpgDaarom kolf ik bij het wisselen van blok, de gestuwde borst steeds even kort af. In vier minuten heb ik dan 60 en soms zelfs 90 cc. Al snel heb ik zoveel (800 ml!) dat ik er wel pannenkoeken van kan bakken. Anderhalve dag na de geboorte begint de stuwing al. Mijn borsten lekken soms zo erg dat ik er gewoon een flesje onder kan houden.

verhaal-181-3.jpgNa tweeënhalve dag weer gestopt met kolven om de productie niet nog verder op te voeren. Na die tweeënhalve dag kwam Junho ook weer aan, dus wellicht dat dat kwam door het wegvangen van de voormelk. De kraamweek sluit ik ondanks de moeilijkheden feestelijk af met moedermelkpannenkoeken.

verhaal-181-5.jpgOok de kraamhulp smult ervan. Ik heb afgelopen week dus niet alleen mijn pasgeboren zoon, maar ook mijn dochter van twee jaar, mijn man, mijn ouders én de kraamhulp gevoed!

verhaal-181-4.jpgGroetjes, Diana
Fotomedewerkster van Kenniscentrum Borstvoeding

Foto van de dag: Vita sait manger des spaghettis #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-16://1 2019-11-16T17:03:02Z 2019-11-16T17:03:02Z Een Franse inzending! Vita, 12 mois, sait manger des spaghettis sauce tomate sans salir sa robe ni ses cheveux. Arabelle Redactie

w20120807.JPG

Een Franse inzending! Vita, 12 mois, sait manger des spaghettis sauce tomate sans salir sa robe ni ses cheveux. Arabelle


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact