WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Onlangs las ik het verhaal over loslaten en borstvoeding

verhaal-351-1.jpgHaar kindje was wel wat ouder als de mijne maar toch ervaar ik het anders.
Mijn eerste dochter is een flessenkindje, op zich niets mis mee want ze is ondertussen al drie jaar en ik heb haar de genegenheid, liefde, intieme band etc. gegeven dat je volgens sommigen enkel kan geven als je borstvoeding geeft.

verhaal-351-2.jpgLangs de ene kant ben ik blij dat ik haar geen borstvoeding heb gegeven, ik kreeg nu al commentaar dat ik haar te veel verwen, te veel op mijn lijf droeg, dat ze in haar eigen bed moest slapen enz, daarbij nog eens iedere twee uur drinken en clusteren en mijn jong moederhart zou met de grond gelijk gemaakt worden want ik zou ze dan nog meer verwennen.

verhaal-351-3.jpgMaar nu is nummer twee er, onze jongste dochter is nu bijna vijf maand. En haar geef ik wel borstvoeding en ik verwen haar op dezelfde manier als onze oudste, maar ik vind het veel moeilijker om haar los te laten.
Ik betreur al de dag  dat er om de ene of andere reden geen borstvoeding meer zal zijn. Want loslaten, dat doet die kleine meid van mij niet. Als er een toeschietreflex komt, bijt ze zich vast en lost ze niet. Ik hou van dat gevoel, maar het laat ook twijfels achter, ook al sta ik nu sterker in mijn schoenen. Verwen ik haar echt niet, doe ik hier wel goed aan?

Ik weet dat ik hier goed aan doe, puur natuur is steeds het beste... maar dan denk ik ook dat men vroeger in de pure natuur hun hutje ook moesten onderhouden, achter eten moesten gaan enz. Deze basisbehoeften lukken soms bij mij niet meer.

verhaal-351-4.jpgMaar dat ligt niet zo zeer bij de borstvoeding, want bij de oudste had ik dit ook. Dan heb ik haar eens een volledige dag bij mijn mama laten gaan en ondertussen mijn basisbehoeften vervuld... Het enige nadeel nu is dat ik moet kolven als mijn jongste weg is, maar dan heb ik liever mijn dochter bij mij want die klaart het klusje op tien minuutjes en dat apparaat op een half uur.

Dus eigenlijk moet ik ze gelijk geven, de band is inniger, nipt verstikkend, vooral als je in kuismodus bent.

Groetjes
Elke

Foto van de dag: Stiekem behoorlijk trots #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-18://1 2019-11-18T17:03:02Z 2019-11-18T17:03:02Z Als zulke ogen je aankijken tijdens het voeden krijg je toch vlinders in je buik?! 25 augustus was deze prachtige meid Sarah alweer één jaar. We genieten nog altijd samen van de borstvoeding. Ik ben er stiekem toch behoorlijk trots op dat dat zo goed gaat! Groetjes, Nienke Redactie

w20121017.JPG

Als zulke ogen je aankijken tijdens het voeden krijg je toch vlinders in je buik?! 25 augustus was deze prachtige meid Sarah alweer één jaar. We genieten nog altijd samen van de borstvoeding. Ik ben er stiekem toch behoorlijk trots op dat dat zo goed gaat!
Groetjes, Nienke


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact