WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borstvoeding is het probleem niet en kunstvoeding is niet de oplossing

verhaal-420-1.jpgGeen idee of ik wel of niet borstvoeding kon geven. Terwijl ik in verwachting was van mijn dochter, was dat echt nog maar de vraag. De artsen zeiden indertijd dat de kansen nihil waren. Maar nu is het twaalf jaar later... dus wie weet. 'Ik zie het wel' en 'het is iets natuurlijks dus als het kan dan zal ik wel weten hoe'.
Zat ik even mis daar! De borstvoeding kwam na vijf dagen op gang. Zware bevalling, operatie nadien en na drie weken overgestapt. Ik kon niet meer.

In verwachting van mijn zoon was ik toch wel wat stelliger. Waar mijn man zei ach we zien wel weer zei ik: nee...dit ga ik zo doen. En ik ga kijken wat ik nodig heb om het te doen laten slagen. En wie. Goede kraamzorg, check! En op haar advies ook contact opgenomen met de lactatiekundige. 

Maar dat niet alleen. Boeken lezen, fora bij langs. 
Mijn borstvoedingsavontuur begon al veel eerder dan na de bevalling van mijn zoon. En met de informatie werd mijn standpunt ook steeds stelliger. Dit ga ik doen! Geen kunstvoeding in huis gehaald. 

En toen werd hij geboren. In bad. Thuis. Een hele grote lange jongen. 55 cm. Ik ben zelf 1.56...hoe dan, vraag ik me nog steeds af.

verhaal-420-2.jpgDe borstvoeding kwam goed op gang. Overproductie zelfs. Toch wel vervelend. Spruw gehad. Ook bijzonder vervelend, maar borstvoeding is het probleem niet en kunstvoeding niet de oplossing. Ik had een goede kraamhulp. Ik had een goede verloskundige en een goede lactatiekundige. Maar ik had ook wilskracht. Doorzettingsvermogen. Koppigheid...zo wil ik het en niet anders. Frustratie, waarom kan iets dat zo natuurlijk is zo moeilijk zijn soms? 

Eerst telde ik in dagen. Elke dag is er één. Daarna weken. Maanden... en straks... bijna een jaar. 

Zo mooi, zo trots... wat zijn we een goed team samen. En het idee dat mijn grote jongen alleen maar groter wordt, door mij alleen... dat is met woorden niet te omschrijven! 

Met vriendelijke groet, 
Daniëlle

Foto van de dag: Grootste lol met voeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-05-30://1 2020-05-30T16:03:03Z 2020-05-30T16:03:03Z Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen. Groeten Myrthea Redactie

w20130803.jpg

Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen.
Groeten Myrthea


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact