WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Het gegeven, dat het soms niet lukt, deel 1

verhaal-431-1.jpgIk ben erg fan van borstvoeding en heb er alles aan gedaan om de borstvoeding te laten slagen, maar het is niet gelukt. Ik heb tot 8,5 maand alles gekolfd. Er zijn erg weinig ervaringen te vinden van moeders bij wie het echt niet lukt, ook niet na een moeilijke start of problemen. Mij stak dit. Ook dit is namelijk borstvoeding geven: het gegeven dat het soms gewoon (door omstandigheden) niet lukt.

Toen ik dit aan jullie kenbaar maakte, werd gevraagd of ik mijn verhaal wilde opschrijven. Dit heb ik gedaan. Met af en toe een traan. Maar ook een gelukkig einde. In mijn geval was het gelukkig einde namelijk de borstvoeding loslaten. Omdat dat in dergelijke gevallen zoveel rust geeft, dat de positieve effecten van borstvoeding daar echt niet tegen op wegen.
Er werd mij ook gevraagd foto's toe te voegen. Ik heb, vanwege dit gehele verhaal, bijna geen foto's waar mijn zoontje aan de borst drinkt. Ik heb er 1 gevonden. En er ook eentje met de fles, zoals hij nu (eindelijk) kan drinken.

Verder wil ik jullie bedanken voor alle mooie berichten die jullie verspreiden. Positiviteit is belangrijk. Maar ook openheid over het feit dat borstvoeding geven soms erg zwaar is. Ik hoor het veel in mijn omgeving. Borstvoeding lijkt zelden vanzelf te gaan. Maar gelukkig hoor ik in mijn omgeving dat het meestal na een tijdje wel goed lukt (voor diegenen die hebben doorgezet).

verhaal-431-2.jpgHelaas zijn er ook veel verenigingen die borstvoeding louter van de positieve kant (willen) laten zien. Dat is niet realistisch en ik ben blij dat jullie hier een gezonde dosis realiteit aan toe voegen! Dat geeft namelijk herkenning en steun als borstvoeding geven niet vanzelf gaat. Terwijl op die momenten louter positieve verhalen vooral verdriet en frustratie opwekt. Beide kanten van de medaille mogen gezien worden (vind ik!).

Hartelijke groet,
Rebecca

Foto van de dag: Grootste lol met voeden #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-05-30://1 2020-05-30T16:03:03Z 2020-05-30T16:03:03Z Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen. Groeten Myrthea Redactie

w20130803.jpg

Ik was vastbesloten borstvoeding te willen geven en had niet eens over fles nagedacht. Ik wilde beslagen ten ijs komen. Dat is gelukt en ondanks alle tegenslag van de bevalling, ging de voeding gelukkig goed toen ik na 24 uur mocht aanleggen. Ruim 5,5 maanden is ze nu en ze groeit ze als kool. Ze heeft nog steeds de grootste lol met voeden (vooral met de laatste slokken van iedere maaltijd) en ik ook. Ik gun dan ook iedere moeder het plezier dat borstvoeding kan brengen.
Groeten Myrthea


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact