WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Geluidsgolvenapparaat bij de sportfysio

2009-26-5.jpgNa een drukke dag waarop Leonie verkouden is en mede daardoor weinig en kort drinkt bij me, bemerk ik 's avonds weer die harde plek.
Ja weer, want als er een melkkanaaltje verstopt raakt, dan is het altijd wel dezelfde. Zo ook nu weer. Ik probeer Leonie dan ook zoveel mogelijk aan te leggen en we doen er alles aan om haar neusje vrij te krijgen.
Helaas helpt het niet en de warmte, massage onder de warme douche, voeden onder de warme stralen van de douche, borstcompressie tijdens de voeding en rust evenmin. Een dag later schiet mijn temperatuur omhoog, komt er een rode plek tevoorschijn en voel ik me hondsberoerd. Het is zondagmiddag en dus zit er weinig anders op dan een paracetamol innemen en doorgaan.

Maandagochtend is de situatie onveranderd en blijkt onze huisarts op vakantie en de vervanger bellen schuif ik nog ff voor me uit. Toch nog maar eens op borstvoeding.com spieken of er nog meer is wat ik kan doen.

En zie, er staat inderdaad nog iets vermeld, wat ik nog niet heb geprobeerd: 'Als een verstopt melkkanaaltje niet binnen de 48 uur opnieuw vrij is (ongebruikelijk), dan helpt therapie met geluidsgolven vaak. Dat kan gedaan worden in een (sport-)fysiotherapiepraktijk. Veel geluidsgolftherapeuten kennen deze toepassing voor hun apparatuur niet. De dosis is: 2 watts/cm², ononderbroken, gedurende vijf minuten op de harde plek, een keer per dag met een maximum van twee behandelingen.'

Het was even zoeken, want de meeste kenden deze toepassing niet en wilden me dan ook niet helpen. Of waren niet in het bezit van een geluidsgolvenapparaat. Gelukkig was er een moeder op het schoolplein, wiens vader sportfysiotherapeut is en die ook nog eens zo'n apparaat bezit, tegen de avond kon ik bij hem terecht.

verhaal-85-1.jpgGewapend met een uitdraai van deze site, gingen we naar hem toe. Hij kende deze toepassing inderdaad nog niet, maar wilde het wel proberen. Allereerst deed hij heel voorzichtig wat gel op mijn borst om vervolgens het apparaatje tegen de harde plek te houden. Het deed me denken aan de verloskundige met haar dopler op mijn buik. Langzaam haalde hij het apparaatje heen en weer over de harde plek en legde ook gelijk alles uit. De diepte en intensiteit zijn zo in te stellen, dat hij zelfs tot diep in mijn borst kon komen met de geluidsgolven. Als hij het apparaat stil zou houden, dan zou de pijn ondraaglijk zijn en dat wilde hij me niet aandoen.
Na vijf minuutjes zit onze eerste sessie erop en gaan we naar huis. Thuis gekomen leg ik Leonie direct weer aan en aan het einde van de voeding, merk ik dat ze de ergste verharding er al uit heeft kunnen drinken en de volgende ochtend is de rode plek dan ook weg.

Helaas zit er nog één hardnekkig plekje, een klein bolletje. Dus 's avonds gaan we er nog een keer heen. Die lieve man was erg blij om te zien, dat zijn behandeling de ontsteking er al had uitgehaald en we waren er beide ook van overtuigd, dat hij dat ene rot plekje nog weg ging krijgen.
Dit keer was het te behandelen gebied ook veel kleiner, waardoor het plekje een intensere behandeling kreeg. Iets wat ik zelf helemaal niet voelde, maar later wel merkte.

Na de volgende voeding was dat bolletje al een stuk zachter en de volgende dag was hij helemaal verdwenen. De toekomst zal moeten uitwijzen of dit euvel nu voorgoed verholpen is of niet. Maar voor alsnog kunnen we weer heerlijk genieten van onze borstvoeding. En dus wil ik jou Stefan bij deze nogmaals bedanken voor je inzet, steun en hulp die je ons geeft via deze site.

  • Anja mv Dion en Leonie

PS: lees ook

Verstopt melkkanaaltje en borstontsteking (mastitis)


https://www.borstvoeding.com/problemen/ontsteking/borstontsteking.html

Foto van de dag: Na twee mislukte pogingen #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-10-20://1 2019-10-20T16:03:02Z 2019-10-20T16:03:02Z Na twee mislukte pogingen is nu bij mijn derde dochter de borstvoeding wel gelukt. De eerste twee keer werd mij verteld dat ik te veel borstvoeding had. Eigenlijk kolfde ik gewoon veel te vaak 'even de spanning eraf' maar dat is mij nooit verteld. Gelukkig had ik nu een fijne kraamhulp die toen het weer bijna mis ging direct een goede lactatiekundige inschakelde. Zij heeft me net zo lang geholpen tot alles goed ging! Nu voed ik Hildemare al tien maanden met heel veel plezier en als het aan mij ligt gaan de komende tijd nog lekker zo door! Bedankt Redactie

w20130411.JPG

Na twee mislukte pogingen is nu bij mijn derde dochter de borstvoeding wel gelukt. De eerste twee keer werd mij verteld dat ik te veel borstvoeding had. Eigenlijk kolfde ik gewoon veel te vaak 'even de spanning eraf' maar dat is mij nooit verteld. Gelukkig had ik nu een fijne kraamhulp die toen het weer bijna mis ging direct een goede lactatiekundige inschakelde. Zij heeft me net zo lang geholpen tot alles goed ging! Nu voed ik Hildemare al tien maanden met heel veel plezier en als het aan mij ligt gaan de komende tijd nog lekker zo door! Bedankt voor jullie goede site met veel info!
Groeten Linda


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact