WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Nu bij de tweede is het zoveel gemakkelijker

verhaal-425-1.jpgHaar twee kleine grijpende handjes, de manier waarop ze de perfecte plek vindt om haar mondje te plaatsen, die heerlijke klokgeluidjes, haar warme huidje tegen mij aan, haar trillende tongetje en dan, als ze helemaal verzadigd is, haar blik, volledig gelukkig kijkt ze mij aan en lijkt ze mij te bedanken dat ze weer van mijn melk heeft mogen drinken.

verhaal-425-2.jpgWat een geweldig gevoel om voor de tweede keer mijn baby zelf te kunnen voeden. 4,5 jaar geleden mocht ik dit voor het eerst mee maken. Mijn zoontje Stan werd geboren. Al jaren fantaseerde ik over het zelf voeden van mijn kinderen. Het leek mij zo ontzettend mooi.
Ik genoot van de foto's van mijzelf als baby, zo tevreden aan de borst van mijn moeder.
Tijdens mijn zwangerschap begonnen mijn borsten al snel te lekken. Ze maakten zich klaar op wat ging komen. Mijn vrouwenlichaam kon straks doen waar ze voor gemaakt is, mijn zoon baren en zogen.

verhaal-425-3.jpgNa een pittige bevalling kwam dan dat mooie moment. Mijn zoontje ging zelf op zoek naar mijn borst en probeerde aan te happen. Helaas ging dit niet zo gemakkelijk als ik had gehoopt. Mijn tepels waren vlak en hij kon de tepel niet goed pakken. Gelukkig ging het al snel heel goed met gebruik van een tepelhoedje. In de kraamweek kreeg ik mijn eerste heftige dubbele borstontsteking. Ik had 40 graden koorts, viel twee keer flauw en zat met gekromde tenen van de pijn te voeden.

Niet echt een lekkere start, maar ik was zo vastberaden dat het voor mij geen optie was om te stoppen.
En ook bij de tweede en derde borstontsteking zette ik door. Ik voedde mijn zoontje overal. Bijna met een soort drang om te laten zien dat het normaal is dat een kind bij zijn moeder drinkt.

verhaal-425-5.jpgIk kreeg alleen maar leuke reacties van mensen om me heen. Het kolven op mijn werk stond me wel wat tegen, maar dat hoorde er nou eenmaal bij. Gelukkig kon ik hier na een jaar mee stoppen. Toen met veertien maanden de nachtvoedingen ook stopten, werd het voeden zo ontzettend makkelijk. Het was nu echt alleen nog maar genieten. De mooiste voeding was de avondvoeding in bad. Heerlijk huid-op-huid contact in het warme water. Toen Stan steeds groter werd en meer vaste voeding ging eten, bouwde hij zelf de voedingen af. Na 2 jaar en 4 maanden dronk hij zijn laatste voeding op nieuwjaarsochtend. Een nieuw jaar begon en hij stopte zelf met drinken. Een afscheid van een prachtige periode.

verhaal-425-6.jpgEen half jaar geleden werd mijn dochter Tara geboren. Na een makkelijkere bevalling zat ik direct op die grote roze wolk. Mijn kraamverzorgster wist van mijn borstontstekingen en hield mij nauwlettend in de gaten.
Door haar goede begeleiding verliep het allemaal heel makkelijk. Zonder de onzekerheden van de eerste keer, kon ik volledig op mijn dochter en mij vertrouwen. Zij gaf aan wanneer en hoeveel ze wilde drinken en ik kon haar dit geven.

En na vier maanden kon ze zonder tepelhoedje drinken! Wat een heerlijk moment! Zes maanden volledig borstvoeden zijn nu voorbij. Er breekt weer een nieuwe periode aan. Tara gaat zelf leren eten, ook dit volledig op verzoek en met vertrouwen in haar dat ze zelf kan eten wat en hoeveel ze wil.
Ik hoop dat zij ook nog jaren wil genieten van mama's melk.

Liefs Lieke

Foto van de dag: Te pas en te onpas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-10://1 2020-07-10T16:03:02Z 2020-07-10T16:03:02Z De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike Redactie

w20170501.jpg

De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact