WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Nursing agitation

Een, nog bij veel, onbekend probleem bij borstvoeding, is Nursing agitation. Op internet krijg je maar weinig informatie en de informatie die te vinden is, is niet echt helder. Dit motiveerde ons -de beheerders van de Facebookpagina van Kenniscentrum Borstvoeding-, om kort en bondig stil te staan bij dit fenomeen.
Nursing agitation is het gevoel dat je je kindje niet aan de borst kunt verdragen. Vrij vertaald staat het voor verzorgende/voedende agitatie. Een enorm gevoel van irritatie, dat niet voortkomt uit een verkeerde aanleg, onrustig drinken of ander ongemak van of bij het drinken van je kind aan de borst.
Het gevoel zit bij de moeder en roept veel emoties op. Denk bijvoorbeeld aan schuldgevoel, boosheid, verdriet enzovoorts.

Vrouwen hebben hier vaak last van, wanneer ze zwanger zijn en een kindje voeden. Omdat het lichaam signalen krijgt om te voeden, maar ook signalen krijgt dat het zwanger is. Dit zijn -of lijken althans- voor het lichaam tegenstrijdigheden. Waardoor het gevoel van irritatie los komt.
Maar toch... het komt ook voor bij vrouwen die niet in verwachting zijn en een -vaak wat- ouder kindje voeden.

We weten al zoveel over borstvoeding en hoe we met 'problemen' om kunnen gaan. Hoe kan het zijn dat hier zo weinig over bekend is? Is het omdat er een taboe op heerst? Schamen vrouwen zich voor deze gevoelens?
Je kunt er niets aan doen. Het overkomt en overvalt je. Het zegt niets over de band tussen jou en jouw kind.
Deel jouw verhaal, jouw gevoel, zodat andere moeders zich niet vreemd of eenzaam voelen.

Tot slot

Kunnen we toch een conclusie trekken? Ondanks de weinige informatie die er is? Volgens dit vakblad op Pubmed is nursing agitation een verschijnsel dat voorkomt bij sommige vrouwen die hun kind aan de borst voeden, waarbij dit voeden aan de borst negatieve emoties uitlokt. De reden waarom vrouwen het ervaren is niet duidelijk. Onderzoek is nodig om de oorzaak, triggers en strategieën te begrijpen om de ervaring bij moeders die borstvoeding geven te minimaliseren. De conclusie is dus... probeer het te nemen zoals het is. Neem jezelf serieus en praat er over. Deel het met anderen, dan krijg je ongetwijfeld de steun die je nodig hebt.

Bron

Foto van de dag: Moeilijke doorstart #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-09-23://1 2019-09-23T16:03:03Z 2019-09-23T16:03:03Z Na een moeilijke doorstart, waarbij ik hard riep: we gaan het gewoon doen, over een paar dagen zit ik beneden op mijn stoel te genieten van mijn mannetje aan de borst. Marjan Redactie

w20160612.JPG

Na een moeilijke doorstart, waarbij ik hard riep: we gaan het gewoon doen, over een paar dagen zit ik beneden op mijn stoel te genieten van mijn mannetje aan de borst. Marjan


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact