Over ons

Ons doel is om informatie over  borstvoeding gratis en toegankelijk te maken. Zowel ervaringsverhalen als wetenschappelijke meningen kunnen waardevol zijn in adviezen over borstvoeding. Niets moet, alles mag. Kies welke adviezen bij jou en je baby  of bij je cliënt passen.

bio_jet

FACEBOOKTEAM

JET BAKKER

Mijn naam is Jet Bakker, geboren in 1988, getrouwd en moeder van twee fantastische (b)engeltjes. Noud van 6 en Loraé van 3. Ik heb de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd, maar om gezondheidsredenen ben ik nu fulltime moeder. Voor ik moeder werd, had ik nog nooit nagedacht over borstvoeding. En mijn doel bij Noud was, zes weken borstvoeden. Dat werd ‘iets’ langer…

Ik heb me enorm onzeker gevoeld bij mijn eerste kindje en ben heel veel gaan lezen over borstvoeding. Mijn interesse voor borstvoeding werd steeds groter. Ik merk dat er nog heel veel onwetendheid is en dat nieuwe moeders, vaak verkeerde adviezen krijgen, waardoor de borstvoeding geen kans van slagen krijgt. En dit is zo jammer. Want het is zoveel meer dan voeding alleen.

Sinds december 2017 maak ik deel uit van het gezellige en fijne beheerteam van de Facebookpagina van Borstvoeding.com.
Zo draag ik met heel veel plezier mijn kennis en ervaring over aan anderen. Ik hoop dat ik op deze wijze kan bijdragen aan een fijne borstvoedingstijd voor andere moeders en dat ik mee kan helpen bij het normaliseren van borstvoeden.

bio_floortje

FACEBOOKTEAM

FLOORTJE SMEETS

Mijn naam is Floortje Smeets, ik ben 39 jaar en heb een zoon van alweer 3.5 jaar. Ik werk 2 dagen per week als gezondheidszorgpsycholoog.
Wij hebben bewust gekozen voor borstvoeding omdat dat ons voor onze zoon de beste voeding leek en we het milieu niet nodeloos wilden belasten. Ik ben er vrij naïef mee begonnen en hoewel de voeding vanaf het begin goed liep, zijn we toch de nodige hobbels op de weg tegen gekomen.
Ik heb daarbij veel gehad aan de lactatiekundige, de website en de chat van het Kenniscentrum Borstvoeding. Inmiddels heb ik veel kennis en ervaring opgedaan omtrent borstvoeding. Sinds 2017 maak ik deel uit van het Facebookteam van Kenniscentrum Borstvoeding en ik hoop dat ik op deze wijze andere mama’s kan helpen hun weg te vinden in het aan de borst voeden van hun kind.

bio marieëlle

FACEBOOKTEAM

MARIELLE VAN OVERMEEREN

Mijn naam is Mariëlle, getrouwd en moeder van Isabella (mei 2016). We wonen op Bonaire. Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige. Bewust gekozen voor borstvoeding met de gedachte; hopelijk een half jaar en dan zien we wel. En we genieten nog steeds van onze momentjes.
Lactatiekundige zorg op Bonaire is nog niet optimaal. Ik vind borstvoeding en alle voordelen voor zowel moeder en kind belangrijk en heb besloten een carrière switch te maken. Ik wil mijn steentje bijdragen om de borstvoeding awareness te vergroten en uiteindelijk moeders de juiste begeleiding geven om de borstvoeding te laten slagen. Mijn start december 2018 bij het Facebook beheer team van Kenniscentrum Borstvoeding is de eerste stap en ik hoop veel te leren en de nodige ervaring op te doen. En natuurlijk mijn kennis en ervaring te delen om zo andere moeders te helpen hun borstvoedingsavontuur te laten slagen.

bio_kim

FACEBOOKTEAM

KIM JANSEN

Mijn naam is Kim Jansen. Ik woon samen met mijn twee koters Nino (6) en Lasse (3). Samen zorgen we ook voor onze Labradoodle Bo (11). Naast mijn gezin ben ik ook zelfstandig onderneemster. Ik heb een eigen Kinderkapsalon. (Kim’s Kinderkapsalon). In mijn vrije tijd organiseer ik graag iets voor de kinderen, zoals straatspeeldag en Halloween bijvoorbeeld. Op de school van de oudste zit ik in de OR en hou mij bezig met van alles wat er speelt in en om school. Daarnaast ben ik ook nog actief met de hond. We gaan of lopend erop uit, of een rondje met de fiets. En dan waar het hier om gaat; borstvoeding! Met een cursus over borstvoeding achter de rug, via de verloskundigen, ging ik borstvoeding geven. Eerlijk gezegd had ik verwacht, dat het goed te doen zou zijn. Immers gingen lichamelijke dingen eigenlijk altijd goed, dus waarom zou dat nu niet zo zijn? De oudste werd geboren met een ruishartje en als prematuur. Hierdoor is borstvoeding nog belangrijker dan dat het al is. De eerste maanden waren niet makkelijk, allerlei moeilijkheden daarin kwamen we tegen. Desondanks vol gehouden en zijn we toch geslaagd om er een lange tijd van te kunnen genieten. Ook de tweede (dysmatuur) kreeg borstvoeding. De informatie die ik inmiddels rijk was over borstvoeding, heeft geholpen bij het borstvoedingsverhaal van de jongste. Op de Facebookpagina wil ik helpen met vragen omtrent borstvoeding. De juiste informatie krijgen of de steun als dat nodig is. Hopelijk kan daarin ik mijn steentje bij dragen en mede zorgen voor vele fijne momenten voor moeder en kind! ‘

FACEBOOKTEAM

MELANIE DE JAGER

Mijn naam is Melanie de Jager, geboren in 1986, getrouwd met Marco en sinds januari 2017 trotse mama van onze zoon. Hij heeft vanaf de eerste minuut borstvoeding op verzoek gekregen (mede door antenataal kolven in verband met zwangerschapsdiabetes) en met wat vallen en opstaan in het begin krijgt hij dit nog steeds. Het introduceren van vast voedsel hebben we volgens de Kleintjesmethode gedaan, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken, aangezien het een makkelijke eter is die bijna alles lekker vindt.

Al zolang ik me kan herinneren, heeft borstvoeding mijn interesse. Tijdens mijn opleiding tot verzorgende (2007), waarbij ik ook stages liep in de kraamzorg, vond ik het geweldig om moeders te begeleiden bij het starten van hun borstvoedingsavontuur en heb ik ook toen al veel gehad aan de informatie die ik op de website van het Kenniscentrum Borstvoeding kon vinden.
Inmiddels ben ik alweer acht jaar kinderverpleegkundige op de afdeling algemene kindergeneeskunde in een academisch kinderziekenhuis, waar soms ook kinderen opgenomen liggen die aan de borst gevoed worden (pasgeboren of al wat ouder). Tijdens mijn werk haal ik erg veel plezier en voldoening uit het adviseren en begeleiden van ouders omtrent het geven van borstvoeding of bij kolven wanneer borstvoeding niet mag of kan.

Sinds januari 2019 mag ik deel uitmaken van het Facebook beheerders-team van het Kenniscentrum Borstvoeding en hoop ik op deze manier zowel mijn werk gerelateerde, als persoonlijke ervaring in te kunnen zetten om andere ouders te helpen bij hun borstvoedingsavontuur.