Over ons

Ons doel is om informatie over  borstvoeding gratis en toegankelijk te maken. Zowel ervaringsverhalen als wetenschappelijke meningen kunnen waardevol zijn in adviezen over borstvoeding. Niets moet, alles mag. Kies welke adviezen bij jou en je baby  of bij je cliënt passen.

bio marieëlle

FACEBOOKTEAM

MARIELLE VAN OVERMEEREN

Mijn naam is Mariëlle, getrouwd en moeder van Isabella (mei 2016). We wonen op Bonaire. Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige. Bewust gekozen voor borstvoeding met de gedachte; hopelijk een half jaar en dan zien we wel. En we genieten nog steeds van onze momentjes.
Lactatiekundige zorg op Bonaire is nog niet optimaal. Ik vind borstvoeding en alle voordelen voor zowel moeder en kind belangrijk en heb besloten een carrière switch te maken. Ik wil mijn steentje bijdragen om de borstvoeding awareness te vergroten en uiteindelijk moeders de juiste begeleiding geven om de borstvoeding te laten slagen. Mijn start december 2018 bij het Facebook beheer team van Kenniscentrum Borstvoeding is de eerste stap en ik hoop veel te leren en de nodige ervaring op te doen. En natuurlijk mijn kennis en ervaring te delen om zo andere moeders te helpen hun borstvoedingsavontuur te laten slagen.

bio_melanie

FACEBOOKTEAM

MELANIE DE JAGER

Mijn naam is Melanie de Jager, geboren in 1986, getrouwd met Marco en sinds januari 2017 trotse mama van onze zoon. Hij heeft vanaf de eerste minuut borstvoeding op verzoek gekregen (mede door antenataal kolven in verband met zwangerschapsdiabetes) en met wat vallen en opstaan in het begin krijgt hij dit nog steeds. Het introduceren van vast voedsel hebben we volgens de Kleintjesmethode gedaan, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken, aangezien het een makkelijke eter is die bijna alles lekker vindt.

Al zolang ik me kan herinneren, heeft borstvoeding mijn interesse. Tijdens mijn opleiding tot verzorgende (2007), waarbij ik ook stages liep in de kraamzorg, vond ik het geweldig om moeders te begeleiden bij het starten van hun borstvoedingsavontuur en heb ik ook toen al veel gehad aan de informatie die ik op de website van het Kenniscentrum Borstvoeding kon vinden.
Inmiddels ben ik alweer acht jaar kinderverpleegkundige op de afdeling algemene kindergeneeskunde in een academisch kinderziekenhuis, waar soms ook kinderen opgenomen liggen die aan de borst gevoed worden (pasgeboren of al wat ouder). Tijdens mijn werk haal ik erg veel plezier en voldoening uit het adviseren en begeleiden van ouders omtrent het geven van borstvoeding of bij kolven wanneer borstvoeding niet mag of kan.

Sinds januari 2019 mag ik deel uitmaken van het Facebook beheerders-team van het Kenniscentrum Borstvoeding en hoop ik op deze manier zowel mijn werk gerelateerde, als persoonlijke ervaring in te kunnen zetten om andere ouders te helpen bij hun borstvoedingsavontuur.

FACEBOOKTEAM

MIGNON WAALS

Mijn naam is Mignon. Ik ben 35 jaar, getrouwd met Thijs en samen hebben wij twee prachtige zoons. James (5) en Lennon (1). Ik geef nu nog borstvoeding aan Lennon, daar genieten wij beide van en we zien wel tot wanneer. James heb ik 1 jaar en 8 maanden gevoed. 
Ik heb als achtergrond kraamverzorgster, verpleegkundige en verloskundige. Sinds 2017 werk ik als onderzoeksassistent en ondersteun ik onderzoekers bij hun onderzoek. Verder geef ik regelmatig een partnerles over de bevalling bij een Yoga school. 
Onderzoek en zorg vind ik een mooie combinatie en in mijn werkende leven heb ik altijd met veel liefde voor moeder en kind gezorgd vandaar dat ik nu de opleiding tot lactatiekundige volg. 
Ik wilde zelf heel graag borstvoeding geven en van tevoren nooit bedacht hoe lang. Het opstarten van de borstvoeding had wel wat voeten in aarde maar ben heel blij dat het is gelukt. Ik heb toen heel wat opgezocht op Borstvoeding.com en ik vind het heel leuk dat ik nu mijn kennis en ervaring kan meenemen in het onderbouwd beantwoorden van jullie vragen.
Sinds september 2020 maak ik deel uit van dit leuke Facebookteam van Kenniscentrum Borstvoeding en ontmoet jullie graag online op de Facebookpagina.