banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
The latch and other keys to breastfeeding success

boek-latch.gif

Jack Newman in zijn inleiding: 'De meeste moeders willen borstvoeding geven, maar velen eindigen binnen enkele weken. Waarom? Omdat ze allerlei kleine probleempjes tegenkwamen en de gezondheidswerkers waren niet in staat geweest hen de juiste adviezen te geven.' 'Nu heb je meer dan een boek nodig om alle gezondheidswerkers te onderwijzen zodat ze over de juiste kennis beschikken over borstvoeding,' zegt Newman. Maar toch heeft dat hem er niet van weerhouden om samen met Teresa Pitman, dit boek te schrijven.

The latch and other keys to breastfeeding succes is een mooi klein boekje, helemaal boordevol met alle praktische informatie die een hulpverlener: verloskundige, vroedvrouw, lactatiekundige, huisarts, kraamverzorgster, consultatiebureauarts en wijkverpleegkundige, nodig heeft.
Newman doet dat geheel in zijn eigen stijl, hoe kan het ook anders. Borstvoeding is voor hem de norm en hij gaat er van uit dat elk kind goed aan de borst kan drinken.

Over een zuigeling die de borst weigert zegt hij bijvoorbeeld: 'Breastfeeding is a biologically normal and essential behavior, so the baby who won't breastfeed is not just a variation of normal. I have heard nurses say: 'O, some babies just don't want to breastfeed, they want the bottle'. They were talking about newborns. This makes no sense. There is no inborn biological desire to be bottlefed. Babies who refuse the breast do so for a reason, in fact, there is often a combination of reasons.'

En vervolgens bespreekt hij de verschillende redenen, geeft praktische oplossingen en uiteindelijk gaan al deze babies gewoon aan de borst. Zo normaal is borstvoeding.

Een aanrader! Met name voor al die gezondheidswerkers die nog wel wat kennis over borstvoeding kunnen gebruiken. Het boek bevat ook borstvoedingprotocollen, behandelplannen, veel close-up foto's om je te helpen een baby goed aan te leggen, plus een uitgebreide lijst met referenties.

  • Auteur: Jack Newman & Teresa Pitman
  • ISBN 10: 0977226859
  • ISBN 13: 9780977226856
  • Prijs: $ 24,95
  • Uitgeverij: Hale Publishing
  • Bestellen? Klik op de afbeelding

boek-latch.gif

Foto van de dag: Hulp bij borstcompressie #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-12-15://1 2018-12-15T17:03:02Z 2018-12-15T17:03:02Z Bij onze derde liep de borstvoeding iets minder vanzelf. Omdat Linde door een te strak tongriempje en lipbandje groene luiers had, paste ik op advies borstcompressie toe. Dat we een pientere dame hadden bleek al snel, nadat ze een paar keer met grote ogen naar mijn vingers keek, ging ze opeens zelf mee helpen. Dat was een ontroerend lief momentje. Gelukkig is het na het klieven door Tineke en dankzij lactatiekundige hulp van Stefan helemaal goed gekomen met de borstvoeding, ze drinkt nu alweer 7,5 maand en we hopen nog lang samen te genieten van deze bijzondere momenten! Redactie

w20170403.jpg

Bij onze derde liep de borstvoeding iets minder vanzelf. Omdat Linde door een te strak tongriempje en lipbandje groene luiers had, paste ik op advies borstcompressie toe. Dat we een pientere dame hadden bleek al snel, nadat ze een paar keer met grote ogen naar mijn vingers keek, ging ze opeens zelf mee helpen. Dat was een ontroerend lief momentje. Gelukkig is het na het klieven door Tineke en dankzij lactatiekundige hulp van Stefan helemaal goed gekomen met de borstvoeding, ze drinkt nu alweer 7,5 maand en we hopen nog lang samen te genieten van deze bijzondere momenten!

webwinkel bestsellers
Kolftas (Mommybag) Horigen: mét koeltas, vier flessen en vier koelelementen
Horigen Chicture Dubbele Elektrische Kolf 107PP met handgreep voor ombouw naar handkolf
Boezemvriendjes
Weer leverbaar: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten (30.000 ex. verkocht)
Tot eind 2018: gratis verzonden voor het lage 6% BTW tarief: Het Nieuwe Borstvoeding Boek van Gonneke & Stefan
Feestdagen-aanbieding! Bespaar nu € 25,00 met het Horigen MovePakket
Gedichtenbundel Tiet voor een rijmpje van Marieke Vermunt