WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Mothering your nursing toddler

boek-toddler.jpgMijn plan was om zes maanden te voeden en dan over te gaan op een flesje. Ik hou van een stukje controle in mijn leven, dus toen zoonlief met vier maanden ging flesweigeren, ging dat helemaal tegen mijn plannen in. Dus nu voed ik al een jaar met dubbele gevoelens. Ik weet dat het hem goed doet, maar wat zou graag willen stoppen met borstvoeding!

Want dan kan ik weer naar de bioscoop, dan kan papa eens wat met hem ondernemen, dan wil hij niet vier keer drinken tijdens een kort bezoekje aan een vriendin, dan gaat hij als een engeltje 's avonds slapen, dan komt hij niet meer voor nachtvoedingen en heb ik mijn handen overdag eens vrij voor andere dingen. En nog wat van dat soort (onzinnige) ideeën. Want een peuter zo tien keer op een dag voeden... tja dat geeft veel tijd voor malende gedachten, meditatie en verveling.

En schuldgevoel naar mijn man toe, want voor mijn gevoel komt die tekort. Mijn libido is laag en met mijn gevoeligheid voor hormonen weet ik bijna zeker dat het aan de borstvoeding ligt. En al die tijd zoek ik naar manieren om de borst te vervangen, met eten, drinken, speen, fles, beker. Resultaat, geen.

En nu heb ik net het boek Mothering Your Nursing Toddler uit. Die was ik gaan lezen in de hoop op de gouden tip. Hoe krijg ik mijn borst verslaafde peuter van mijn borst af? Maar wat blijkt, nu het boek uit is, is het of mijn wereld is omgedraaid. Kindjes hebben gewoon veel mamatijd nodig of ze nou wel of niet aan de borst zijn. En al dat ontdekken van emoties en verwerken van nieuwe dingen, dat is veel makkelijker met een borst om even weer tot jezelf te komen.

Stom van mezelf, waarom zag ik voeden niet zoals dragen, of samen slapen? Geen idee, ik denk dat ik borstvoeding gewoon zag als eten. De meerwaarde dat het uit een borst kwam, zag ik niet echt. En doordat ik er niet achter stond, stond manlief er ook niet achter, terwijl hij wel achter het dragen en samen slapen staat en dat is toch ook niet altijd handig in combinatie met een sexleven.

Dus nu denk ik, fijn hij slaapt straks weer lekker na zijn borst vol melk. Als hij boos is of verdrietig kan ik hem meteen sussen. En mijn o zo gevoelige mannetje raakt toch zelden echt overprikkeld. Dat hij daarvoor tijdens uitjes en bezoekjes om de haverklap aan de borst drinkt is handig, want dan kan ik lekker verder kletsen.

Ja, dit was echt een eyeopener voor mij.

Inmiddels besloten dat we doorgaan met de borstvoeding tot zoonlief zelf stopt of ik zwanger wordt met veel pijn in tepels. Het voelt goed en ik voel me voor het eerst echt een langvoedster en daar ben ik trots op!

Dat wilde ik even kwijt (nou ja even... pff wat een verhaal)

Recensie geschreven door Ilse.

  • Author: Norma Jane Bumgarner
  • Uitgever: LLL International
  • ISBN: 9780912500522
  • Prijs: € 13,00
  • Bestel bij Bol.com, klik op de banner!
    buttonpartner.gif

Foto van de dag: Nadine #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-11://1 2020-07-11T16:03:03Z 2020-07-11T16:03:03Z Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik! Groet, Nadine Redactie

W20100907.jpg

Hoi Stefan, bij mijn eerste kindje ging de borstvoeding moeizaam, na 11 weken weigerde hij de borst, zelfs de lactatiekundige wist niet hoe het kwam. Mijn 2e zoontje is hier 3 maanden, dus ik voed hem nu al langer aan de borst dan de eerste en het gaat veel beter! Ik geniet er dus enorm van want 7 maanden fulltime kolven (wat ik na die 11 weken bij mijn eerste heb gedaan) is toch niet mijn hobby. Het is nu echt even 'ons momentje' en dat straalt deze foto ook uit vind ik!
Groet, Nadine


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact