banner_bvcom.jpgbanner_webshop.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Gerda Stam

bio_gerda.jpgGerda is lactatiekundige in het Antonius Ziekenhuis Utrecht. Vooral het begeleiden van borstvoeding bij zieke en/of prematuur geboren kinderen heeft haar speciale aandacht en ze probeert deze moeders zoveel mogelijk te ondersteunen. Verder is ze één van de leden van een zeer enthousiaste 'Werkgroep Borstvoeding' van de kinder- en kraamafdeling.
Naast haar functie als lactatiekundige werkt ze ook als kinderverpleegkundige. Gerda is ook betrokken bij het netwerk Lactatiekundigen Utrecht Stad & Omgeving. Dit netwerk bestaat uit lactatiekundigen, kinder- en kraamverpleegkundigen en een kinderarts uit onderstaande ziekenhuizen.

Ook zijn kraamzorgorganisaties, jeugdgezondheidszorg en een zelfstandige verloskundige praktijk uit de stad Utrecht en omgeving hierin vertegenwoordigd. Samen waken zij over het in stand en up-to-date houden, het uitvoeren en monitoren van de Richtlijn Borstvoeding. Bovendien verzorgt het netwerk scholings- en voorlichtingsprogramma's. Ziekenhuizen aangesloten bij dit netwerk zijn Mesos Medisch Centrum, St Antonius Ziekenhuis Nieuwegein (AlNatal), Diakonessenhuis Utrecht en UMC Utrecht. Lees hier meer over de activiteiten van het Netwerk.

meer info