WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borstvoeding en Mastopathie

verhaal-303-1.jpgHallo, al voor en vooral tijdens mijn zwangerschap had ik veel vragen over borstvoeding. Kon ik het wel en zou het mij geen onwijze pijn geven? De reden dat ik deze vragen had is omdat ik mastopathie heb. In 2009 zijn er twee goedaardige knobbels verwijderd en daarnaast betekent het voor mij dat ik altijd gevoelige tot pijnlijke borsten heb. Mijn man moet er zelfs niet in de buurt komen, hoe zit het dan met een baby'tje?

Met bovenstaande vragen ben ik blijven zitten tot en met de kraamweek, want op internet kon ik nauwelijks ervaringsverhalen vinden. Het enige dat mij is bijgebleven is een zin met de strekking 'zo kunnen je borsten toch nog iets goeds', nou dat was niet echt de opsteker waar ik naar zocht.

Onze zoon Kasper is nu een maand en krijgt vanaf dag één borstvoeding aangeboden. Het is niet zonder slag of stoot gegaan, hij had een te kort tongriempje welke met twee weken is geknipt. De problemen die er in de kraamweek zijn geweest, zijn daar waarschijnlijk naar terug te leiden.

Maar de mastopathie daar heb ik weinig last van bij het geven van borstvoeding. De borst waaraan ik ben geopereerd én het meest pijnlijk is, is het minst gevoelig met voeden en met kolven haal ik daar de meeste melk uit!
Ik ben blij dat ik het borstvoedingsavontuur aangegaan ben en supertrots dat het ons lukt. We did it!

Groetjes, Marjoleine

verhaal-303-2.jpgPS. Inmiddels zijn we maanden verder en genieten we elke dag van de borstvoeding. Kasper is nu 17 weken/4 maanden en hij doet het er heel goed op, hij weegt inmiddels 7 kg (in gewicht verdubbeld) en is 65 cm (al 15 cm langer).

PS2. Kasper is gestopt vlak na zijn derde verjaardag eind oktober dit jaar (2016). Eind januari 2017 verwachten we zijn broertje en pakken we het borstvoedingsavontuur weer op met een klein minimensje.

Foto van de dag: Heel wat traantjes! #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2019-11-21://1 2019-11-21T17:03:03Z 2019-11-21T17:03:03Z Heel wat traantjes! Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto. Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken) Redactie

w20150706.jpg

Heel wat traantjes!
Hallo, na een een zware periode na de bevalling kreeg ik nog een borstontsteking en tepelkloven. Op aanraden van mijn vroedvrouw kolfde ik af tot mijn kloven genezen waren. Een hele week keek ik uit naar het moment dat ik mijn dochtertje, Luna, terug kon aanleggen. Die zondag was het dan zover en dit moment ging gepaard met heel wat traantjes en zo’n gelukzalig gevoel achteraf!!! Ook mijn dochtertje genoot er van, zoals je ziet op de foto.
Groetjes, Kim en Luna (nu zes weken)


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact