misbruik16.jpgAls kind begon het al. Het haten van mijzelf en vooral mijn meisje-zijn. Mijn vrouw-zijn. Ik walgde ervan. Er werd misbruik van me gemaakt. Onschuld werd weggenomen en keer op keer maakten mannen me stuk. Ze vulden me met hun lust maar namen alle stukjes vrouw-zijn bij me af.
Seks? Afschuwelijk. Mijn borsten? Vreselijk. Ik sneed mezelf bijna dagelijks, ook in mijn borsten. Heb twee reconstruerende operaties gehad eraan. Ik probeerde met uithongeren mijn borsten kleiner te krijgen. Bond ze strak in met een doek in de hoop dat ze minder zichtbaar zouden zijn. Ze waren vrouwelijk, lokten mannen, ik haatte dat.

Nu met twee updates!

Heb je na het lezen van dit verhaal ondersteuning nodig? Dan kun je terecht op de website Verbreek de Stilte, of je belt met 0900-9999001.

klvn_balg3.jpgToen ik zwanger was van mijn eerste ging ik mij voorbereiden op alles wat bij het komende moederschap hoorde. Ook op de voeding; zou ik kunstvoeding gaan geven of borstvoeding? Vanuit huis ben ik vooral opgevoed met kunstvoeding, de enige herinnering die ik aan borstvoeding heb is mijn moeder die met stuwing de douche was in gegaan met een gek ding en waar ik haar hoorde huilen van de pijn. Dat gekke ding (wat een handkolf was) vond ik op een gootsteenontstopper lijken. Je kan bedenken dat ik, een veertienjarig meisje, me een bizarre voorstelling van maakte hoe je nou met zo'n ding melk uit je borsten moest krijgen.
De keus voor kunstvoeding leek voor de hand liggend. Als kersverse aanstaande moeder wilde ik alles graag heel goed doen, dus ook mijn keuze rond voeding zorgvuldig maken. Borstvoeding leek mij uiteindelijk het beste voor mijn kindje. Maar kon ik dat wel, borstvoeding geven?

Heb je na het lezen van dit verhaal ondersteuning nodig? Dan kun je terecht op de website Verbreek de Stilte, of je belt met 0900-9999001.

misbruik8.jpgMet het inzenden van mijn persoonlijk verhaal wil ik slachtoffers van seksueel misbruik die hierdoor twijfelen tussen borstvoeding en kunstvoeding een steuntje in de rug geven om borstvoeding een kans te geven. Het artikel Seksueel misbruik en borstvoeding heeft mij een steuntje in de rug gegeven om openhartig mijn verhaal met jullie te delen. Het artikel alleen al had mij kunnen helpen, maar ik las het te laat. Wellicht kan ik met mijn verhaal andere vrouwen motiveren om te kiezen voor liefde, in plaats van voor angst? En wellicht komen borstvoedende vrouwen die niet begrijpen waarom andere mama's voor flesvoeding kiezen tot het besef dat er soms een heel verhaal achter een bepaalde keuze zit?

Heb je na het lezen van dit verhaal ondersteuning nodig? Dan kun je terecht op de website Verbreek de Stilte, of je belt met 0900-9999001.

misbruik10.jpgAls klein meisje droomde ik al van het moederschap. Dat is ontstaan toen mijn zusje werd geboren. Op foto's uit die tijd staat een guitig klein meisje met twee sprietige blonde staartjes, dat haar trui omhooggeschoven houdt om zo haar pop te kunnen voeden. Drie was ik. En wanneer onze moeder mijn zusje voedde, deed ik gezellig met haar mee. Dan kreeg mijn pop Miep ook de borst. Vanaf toen wist ik heel zeker; ik zou later ook moeder worden. Dan zouden mijn baby's ook uit mijn borsten mogen drinken. Natuurlijk!
Al vroeg in mijn schooltijd werd ik gepest en als puber ben ik seksueel misbruikt.
Mijn eigenwaarde is daardoor beneden het nulpunt gezakt. Ik had een totaal vertekend beeld van mezelf en van seksualiteit. Mijn lijf en dus ook mijn borsten kon ik enkel nog zien als gebruiksvoorwerp, niet bedoeld om kinderen mee te voeden.

Heb je na het lezen van dit verhaal ondersteuning nodig? Dan kun je terecht op de website Verbreek de Stilte, of je belt met 0900-9999001.

misbruik3.jpgKinderen die mishandeld of seksueel misbruikt worden raken beschadigd. Die schade blijkt soms pas jaren later. Voor vrouwen die in het verleden seksueel misbruikt werden, kunnen de zwangerschap, de bevalling en de borstvoedingsperiode verwarrend, confronterend en moeilijk zijn. Diep weggestopte gevoelens en herinneringen kunnen dan weer boven komen drijven.

In dit artikel geven we je enige achtergrondinformatie en leggen we een link tussen seksueel misbruik en mogelijke gevolgen voor het geven van borstvoeding. We sluiten af met praktische informatie en tips. We vinden niet dat je borstvoeding zou moeten geven, maar we willen je wel wat houvast geven, mocht je dit graag willen.

Heb je na het lezen van dit verhaal ondersteuning nodig? Dan kun je terecht op de website Verbreek de Stilte, of je belt met 0900-9999001.

Foto van de dag: We zullen doorgaan #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2018-02-20://1 2018-02-20T09:03:02Z 2018-02-20T09:03:02Z Dit keer moeten we het gaan redden. Zelfs de kleine meid slaat haar handen ervoor ineen. Dit inconsequent derde kindje (ze is drie maanden nu), inclusief de helse regeldagen. Bij de eerste twee ben ik qua borstvoeding hier gestrand. Het ging niet, want ik was onzeker, moe en er helemaal klaar mee. En ja, ook nu ben ik moe en klaar met de ellende, maar tanden op elkaar en door. Dit keer maken we het jaar vol. Groetjes Angelique en Nola Redactie

w20160113.JPG

Dit keer moeten we het gaan redden. Zelfs de kleine meid slaat haar handen ervoor ineen.
 Dit inconsequent derde kindje (ze is drie maanden nu), inclusief de helse regeldagen. Bij de eerste twee ben ik qua borstvoeding hier gestrand. Het ging niet, want ik was onzeker, moe en er helemaal klaar mee. En ja, ook nu ben ik moe en klaar met de ellende, maar tanden op elkaar en door. Dit keer maken we het jaar vol. Groetjes Angelique en Nola

advertenties
sponsoren
webwinkel bestsellers
Horigen Chicture Dubbelzijdige Elektrische Kolf
Biological Nurturing, oftewel instinctief voeden
Boekje 'borstvoeding van dag tot dag' € 5,95!
8e druk: Eten voor de kleintjes, kleintjes van 0-4 jaar leren zelf eten
Fijn boek: 100 meest gestelde vragen over borstvoeding
Boezemvriendjes
Voorverkoop: Het Nieuwe Borstvoeding Boek
meer info