WebshopBv.com
banner_bvcom.jpgbanner_webshop1.jpgbanner_graphico_nederlands.jpgbanner_vbtb20173.bmp bannerlivredme2.png
Luier aanbiedingen
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Heb je vragen over borstvoeding? Lees Het Nieuwe Borstvoeding Boek
Koop bij Bol.com en steun vanzelf Kenniscentrum Borstvoeding
Handboek Bijvoeding met #kleintjesmethode
Wij kunnen je steun gebruiken, koop bij ons!
Borstvoeding: natuurlijk normaal!

column-143.jpgEen paar weken terug kwam het Charter voor Borstvoeding uit. Een statig document waarin verschillende partijen verklaren dat borstvoeding normaal is en waarmee zij anderen oproepen zich achter de verklaring 'borstvoeding is normaal' te scharen. Ook wordt anderen specifiek gevraagd alles in het werk te stellen om borstvoeding normaal te laten zijn.

Voor mij niks nieuws onder de zon. Borstvoeding is voor mij sinds jaar en dag al normaal. Vrouwen hebben nou eenmaal borsten, dat hoort er bij. Geen borst hetzelfde en maar één ding hebben ze gemeen: als het er de tijd voor is, kunnen ze allemaal voldoende melk maken. Jarenlang en het is altijd van superieure kwaliteit.

Zo'n beetje mijn hele werkende leven draag ik uit dat borstvoeding normaal is en volg ik de WHO-richtlijn. Niet iedereen vindt dat normaal en vaak kreeg en krijg ik te horen dat ik er nu maar mee moet stoppen. Ik luister braaf en doe vervolgens toch mijn eigen ding. Ik volg mijn eigen gevoel en blijf borstvoeding uitdragen. Soms voel ik me een roepende in de woestijn. Maar vaker geniet ik en voel ik me erg comfortabel en omringd door veel moeders die allemaal borstvoeding geven. En dat laatste is volgens mij heel goed voor mijn oxytocinegehalte. Een charter is mooi, maar persoonlijk heb ik het niet nodig.

En jullie? Jullie laten de borstvoeding stromen door het te doen!! Jullie geven die borstvoeding, jullie geven je kind de kans de borstvoeding te nemen. Jullie zijn stuk voor stuk een rolmodel: thuis en in het gezin, maar soms ook in het openbaar, of als fotomodel op de borstvoedinghyves of op deze site. Jullie knokken ervoor als het even tegen zit. Jullie zijn overtuigd en sommigen van jullie volgen ook de WHO-richtlijnen en geven daadwerkelijk twee jaar of langer borstvoeding.
Jullie laten door borstvoeding te geven zien, dat er na zes maanden best nog wat lekkers en vooral veel goede stoffen in die melk van jullie zit. En jullie laten zien dat het normaal is. Niet alleen omdat je vrouw bent en borsten hebt die je gebruikt, maar ook omdat je moeder bent, en mens bent. Omdat je de zorg voor je kind letterlijk en figuurlijk neemt en geeft vanuit je zelf.

Ik ben trots op jullie normale borstvoedende moeders met jullie normale borstvoedingondersteunende partners. Een charter heb ik persoonlijk niet nodig. Maar hopelijk draagt het er wel toe bij dat nog meer moeders borstvoeding kunnen, willen en mogen geven.

Foto van de dag: Te pas en te onpas #borstvoeding tag:www.borstvoeding.com,2020-07-10://1 2020-07-10T16:03:02Z 2020-07-10T16:03:02Z De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike Redactie

w20170501.jpg

De dag na Gijs eerste verjaardag. Ik voed hem nog steeds en na een periode waarin hij zo afgeleid was dat ik hem alleen in een donkere kamer kon voeden, lukt dat nu weer te pas en te onpas, zoals hier, tijdens het spelen. Even een slok en weer verder. Groetjes, Maaike


Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

Contact